5 Maj – Lavdi Dëshmorëve!

“Ç’është kështu, o shokë me ju,
Vitet tutje, ju tëhu…”,
kështu thotë kënga e popullit për dëshmorët dhe kështu ndodhi vërtet edhe sot në Bashkinë e Selenicës ku në të gjitha njësitë administrative, në të gjitha fshatrat pranë lapidarëve u vendosën kurora me lule dhe u bënë nderime në përkujtim të dëshmorëve të Luftës Antifashistë Nacional-Çlirimtare.
Në bashkëveprim me Organizatën e Familjeve të Dëshmorëve si dhe Komitetin e Vetaranëvë u bë kujdes që pranë çdo lapidari të ketë aktivitete përkujtimore.
Aktivitetet kushtuar kësaj dite kulmuan në fshatin Vajzë ku u përurua lapidari i rikostruktuar dhe sheshi i dëshmorëve, falë projektit të inicuar nga Bashkia e Selenicës.
Lavdi Heronjve dhe Dëshmorëve të Kombit!

 

Festivali Folklorik i Shkollave të Mesme të Qarkut

Me kënaqësi ndoqa takimin final të Festivalit Folklorik të Shkollave të Mesme të Qarkut, organizuar nga Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore të Vlorës.
Në vlerësim të punës së organizatorëve dhe të gjitha grupeve pjesëmarrëse më duhet të vlerësoj nominalisht drejtoritë, stafet pedagogjike dhe veçanërisht nxënësit pjesëmarrës të shkollave “Mynyr Xhindi” të Vllahinës e “Ali Asllani” Kotë të cilat përfaqësuan me shumë përgjegjësi e angazhim ZVA të Bashkisë Selenicë.
Vlerësimi me Çmimin e Tretë të nxënësve të shkollës “Mynyr Xhindi” Vllahinë, tregon jo vetëm për punën e mirë të stafit të kësaj shkolle me këtë grup artistik por, kryesorja, për rëndësinë që ky kolektiv i kushton edukimit të të rinjve me vlerat më të mira të trashëgimisë shpirtërore të banorëve të kësaj zone të njohur për Trashëgiminë e saj Kulturore dhe Etnografike.
Një shëmbull që presim e duhet të përgjithësohet në të gjitha kolektivat e tjera arsimore të bashkisë tonë.

 

Bashkia në punë!

Një kujdes të vazhdueshëm tregojmë çdo ditë për hapësirat e gjelbërta në qytet përmes mirëmbajtjes së tyre.
Qytetarët janë gjithmonë të parët!

 

Bashkia në punë!

Gjendemi në lagjen Ondriç të fshatit Kocul, ku kemi filluar punën për mirëmbajtjen e kësaj rruge.
Bashkia Selenicë do të punoj në të gjitha Njësitë Administrative për mirëmbajtjen dhe rehabilitimin e rrugëve më problematike.
Qytetarët janë gjithmonë të parët!

 

AlbaniaUSA